like us

Isnin, 1 April 2013

resepi daging buger bakar


Bahan-bahan ( 4 orang )

  • 500 gm daging kisar
  • 1 biji bawang besar merah dicincang
  • 1 biji telur saiz besar
  • 1-2 genggam serbuk roti (breadcrumbs)
  • 1/2 sudu besar serbuk ketumbar
  • secubit serbuk jintan manis
  • 1 sudu kecil mustard (Dijon atau American)
  • Garam dan serbuk lada hitam secukupnya

Cara-cara

  1. Campur dan gaul semua bahan-bahan. Gunakan breadcrumbs untuk "bind" adunan.
  2. Bahagi empat dan bentukkan menjadi bebola daging burger mengikut citarasa. Lebih elok buat kecil-kecil.
  3. P1010011
     Gunakan baking paper sebagai alas, tabur breadcrumbs dan letak daging burger sebelum menggoreng.
  4. P1010012
     Goreng atas kuali leper menggunakan sedikit minyak hingga garing.
  5. Hidang dengan bun burger dan sos serta cheese jika suka.

0 ulasan:

Catat Ulasan