resepi daging buger bakar
Bahan-bahan ( 4 orang )
- 500 gm daging kisar
- 1 biji bawang besar merah dicincang
- 1 biji telur saiz besar
- 1-2 genggam serbuk roti (breadcrumbs)
- 1/2 sudu besar serbuk ketumbar
- secubit serbuk jintan manis
- 1 sudu kecil mustard (Dijon atau American)
- Garam dan serbuk lada hitam secukupnya
Cara-cara
- Campur dan gaul semua bahan-bahan. Gunakan breadcrumbs untuk "bind" adunan.
- Bahagi empat dan bentukkan menjadi bebola daging burger mengikut citarasa. Lebih elok buat kecil-kecil.
-
Gunakan baking paper sebagai alas, tabur breadcrumbs dan letak daging burger sebelum menggoreng.
-
Goreng atas kuali leper menggunakan sedikit minyak hingga garing.
- Hidang dengan bun burger dan sos serta cheese jika suka.
0 ulasan:
Catat Ulasan