Bahan-bahan :
1 biji sponge kek / biskut
250ml whipping cream 200ml cream cheese
1/2 cawan gula halus
1 cawan air panas (nak bancuh nescafe)
1 sudu makan serbuk nescafe
serbuk koko (hiasan)
Cara-cara :
1. Bancuhkan nescafe dengan satu cawan air panas.
2. Satukan gula, cheese dan cream.
3. Pukul adunan sehingga kembang dan gebu.
4. Potong kek pada 2 bahagian.
5. Tuangkan bancuhan nescafe ke atas kek.
6. Sapukan adunan cream dan cheese di atas kek.
7. Susun lagi bahagian yang selebihnya. Kemudian sapukan nescafe dan baki cream cheese.
8. Hiaskan dengan serbuk koko.
9. Simpan di dalam peti sejuk dan sedia untuk dihidangkan.
2. Satukan gula, cheese dan cream.
3. Pukul adunan sehingga kembang dan gebu.
4. Potong kek pada 2 bahagian.
5. Tuangkan bancuhan nescafe ke atas kek.
6. Sapukan adunan cream dan cheese di atas kek.
7. Susun lagi bahagian yang selebihnya. Kemudian sapukan nescafe dan baki cream cheese.
8. Hiaskan dengan serbuk koko.
9. Simpan di dalam peti sejuk dan sedia untuk dihidangkan.
0 ulasan:
Catat Ulasan